Wednesday, September 16, 2009

Khal Tamar Plus (Khazanah Perubatan Islam)Harga : RM 80
(Sesiapa ingin order, boleh hubungi saya Hassan pada 019-6000 252, penghantaran hanya sekitar Lembah Kelang)


Bersabda Rasulullah S.A.W., ” Sebaik-baik hidangan makanan ialah KHAL. Ya Allah berkatilah pada KHAL, sesungguhnya KHAL adalah makanan nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus KHAL dalam suatu rumah.” (Hadis Muslim 2052, Ibnu Majah 3318)


KHASIAT DAN KELEBIHAN KHAL


KHAL dapat menyembuhkan penyakit yang digeruni dewasa ini seperti kencing manis, darah tinggi, membuang kolesterol, lemak di jantung dan usus, mencegah obesiti,dan penjagaan kecantikan badan (slimming) secara semula jadi. KHAL dapat mencegah masalah asid berlebihan, masalah gout, buasir, masalah usus, sembelit, membuang toksik, menstabilkan kepanasan badan, migrain serta penjagaan kulit.


KHAL TAMAR PLUS


Rahsia orang Arab mampu makan seekor kambing hanya untuk dua tiga orang sahaja tanpa risau terkena penyakit-penyakit berbahaya.


KHAL TAMAR PLUS merupakan penyembuh penyakit digeruni seperti darah tinggi, kencing manis, jantung, kolestrol dan obesiti (kegemukan).


Bersabda Rasulullah S.A.W., "Sebaik-baik hidangan makanan ialah KHAL. Ya Allah berkatilah pada KHAL , sesungguhnya KHAL adalah makanna nabi-nabi terdahulu sebelum aku dan jangan terputus KHAL dalam suatu rumah. " (hadis muslim 2052, Ibnu Majah 3318)


KHAL PENYEMBUH PELBAGAI PENYAKIT KRONIK YG DIGERUNI ZAMAN INI SPT DARAH TINGGI, KENCING MANIS, KOLESTROL, OBESITI, JANTUNG, DAN LAIN-LAIN.

APA ITU KHAL ?


KHAL yang dihasilkan oleh syarikat Qurba S/B ini dibuat daripada buah tamar (kurma) menurut kaedah yang dicadangkan oleh Ulamak Perubatan Islam dalam kitab-kitab perubatan mereka. KHAL adalah satu bentuk minuman kesihatan badan, dicampur dengan madu lebah dari negara slam iaitu Iran, dimakan bersama herba-herba penting bagi mencapai kesihatan dan penyembuhan yang maksimum.


KHAL dicampur dengan madu asli dari negara Iran kerana menurut kitab-kitab perubatan Islam ianya dapat mecepatkan tindakbalas kesihatan badan serta penyembuhan pelbagai penyakit. Madu lebah juga adalah ubat yang turun bersama wahyu.
(lihat surah Al-Nahl, ayat 65-69)


KENAPA KHAL DIPERLUKAN OLEH TUBUH BADAN KITA ?


KHAL kaya dengan kandungan potassium bagi membantu mengekalkan keremajaan (awet muda) dan kaya dengan vitamin seperti vitamin C, E B1, B6, beta-karotena dan vitamin P (bioflavonoid). KHAL juga dapat memotong lmak, kolestrol, asid-asid yang tidak diperlukan oleh badan kita (menstabilkan asid dalam badan), memotong garam berlebihan dalam badan yang membawa pelbagai penyakit berbahaya.


KHAL DAN PENJAGAAN BADAN (slimming) SEMULAJADI


KHAL dapat membantu membuangkan kolestrol dan lemak di dalam badan terutamanya pada sistem usus di perut, lemak disaluran jantung, lemak di buah pinggang, membaiki fungsi buah pinggang dan lemak yang berlebihan yg boleh membawa pelbagai penyakit dengan cara memulihkan sel-sel organ badan.


KHAL membantu serta mengawal dan mengimbangkan berat badan (obesiti). KHAL mencepatkan proses awet muda, badan yang cantik (slimming), keremajaan kulit di muka, melambatkan proses penuan dan membuang lemak di perut. KHAL juga membuatkan kulit kelihatan sihat, melegakan kulit yang kelihatan terbakar terutamanya di muka, tangan dan bintik-bintik hitam di muka.


KHASIAT DAN KELEBIHAN KHAL


KHAL dapat menyembuhkan penyakit yang digeruni seperti kencing manis, darah tinggi, membuang kolestrol, lemak di jantung dan usus, mencegah obesiti dan penjagaan kecantikkan badan (slimming).


KHAL juga mampu mencegah masalah asid berlebihan, gout, buasir, masalah usus, sembelit, membuang toksik, menstabilkan kepanasan badan, migrain serta penjagaan kulit.


ARAHAN PENGAMBILAN


Cara Pertama :
Ambil 3 sudu besar KHAL dicampur dengan 1 sudu kecil (teh) herba dan diminum.


Cara Kedua :
Masukkan semua serbuk herba ke dalam bekas KHAL, goncang dan minum sebanyak 15ml-20ml.


Kandungan setiap botol adalah 1liter dan diambil pada waktu pagi selepas makan sarapan dan malam sebelum tidur.